Austria îngheaţă conturile bancare a 18 ucraineni

26

Austria a îngheţat conturile a 18 ucraineni, la cererea puterii de tranziţie de la Kiev, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Viena, relatează AFP.

Persoanele vizate, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de atingeri aduse drepturilor omului şi de corupţie. Uniunea Europeană a decis la 20 februarie să adopte sancţiuni ţintite, între care interdicţii la acordarea vizelor şi îngheţarea conturilor unor oficiali apropiaţi preşedintelui ucrainean destituit Viktor Ianukovici.

Austria a anunţat că doreşte să ‘adopte măsuri provizorii de securitate până la intrarea în vigoare a unor măsuri impuse de UE‘. Un ministru austriac s-a pronunţat la 19 februarie pentru blocarea conturilor bancare deţinute în Austria de unele persoane din Ucraina cu averi impresionante, ca urmare a violenţelor de la Kiev.

Austria, care este unul dintre ultimele bastioane ale rezistenţei la eforturile întreprinse în Europa pentru a ameliora transparenţa activităţilor bancare, este considerată la Kiev drept un refugiu financiar pentru oligarhii care s-au îmbogăţit în anturajul lui Viktor Ianukovici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News