Avionul dispărut s-ar fi aflat la sol când au fost transmise unele semnale prin satelit

Șeful aviaţiei civile din Malaezia a declarat că este posibil ca avionul Malaysia Airlines dispărut în urmă cu opt zile să se fi aflat la sol când au fost transmise unele semnale prin satelit, transmite Reuters.

Ultimul semnal ar fi fost recepţionat de un satelit la aproape şapte ore după ce aeronava a ieşit de pe ecranele sistemului civil de control al traficului aerian, notează Sky News.

Acest lucru i-a determinat pe investigatori să-şi extindă zona de căutare, după ce anterior au verificat Marea Chinei de Sud şi împrejurimile insulelor Andaman şi Nicobar. În prezent verifică două coridoare la vest de Malaezia, care acoperă mii de mile pătrate.

Pe de altă parte, ministrul transporturilor a precizat că sistemul de comunicaţii ACARS a fost dezactivat înaintea ultimului contact radio între avion şi serviciul de control al traficului aerian. Oficialul a mai spus că pilotul şi copilotul aeronavei nu au cerut să zboare împreună în cursa MH370. El a afirmat totodată că a solicitat mai multor ţări, printre care SUA, China şi Franţa, date suplimentare obţinute prin satelit, dar şi că 25 de state sunt acum implicate în căutarea aeronavei dispărute.

Oficialii au mai informat că în prezent autorităţile sunt concentrate pe patru piste: deturnare, sabotaj, probleme personale şi probleme psihice, notează Sky News.

În acelaşi timp, şeful poliţiei malaeziene a spus că anchetatorii nu au primit încă date despre pasageri de la toate ţările vizate. „Există în continuare câteva ţări care nu au răspuns solicitărilor noastre” de verificare, a spus Khalid Abu Bakar într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

Poliţia anchetează de asemenea stafful de la sol al aeroportului şi şi-a intensificat verificările asupra celor doi piloţi, inclusiv prin examinarea unui simulator de zbor confiscat la locuinţa căpitanului, a spus el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata