Barroso: Vom continua să fim alături de Ucraina

24

Uniunea Europeană continuă să fie alături de Ucraina, a declarat joi dimineață președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-o conferință de presă susținută la Bruxelles.

El a arătat că, în cadrul reuniunii șefilor de stat și de guvern din statele membre, a fost actualizat stadiul negocierilor trilaterale cu privire la punerea în aplicare a Acordului de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina.

„După cum știți, am propus cu ceva timp configurarea unui proces de consultare, împreună cu președintele Poroșenko și președintele Putin la unele probleme de reglementare. (…) Rusia a exprimat preocupări în legătură cu punerea în aplicare a Acordului de asociere și liber schimb liber aprofundat (DCFTA). În întâlnirea pe care am organizat-o aici, la Bruxelles, ne-am hotărât să înființăm un proces de consultare pentru a găsi soluții pentru aceste probleme. Vom avea următoarea reuniune la nivel politic pe 12 septembrie pentru a revizui concluziile experților și a aborda punctele importante”, a subliniat președintele CE.

Potrivit acestuia, aprovizionarea cu energie a Ucrainei reprezintă în continuare „o zonă de îngrijorare”.

„Am făcut unele propuneri, iar acum acestea sunt în lucru. Ne aflăm de asemenea în lucru cu părțile — Ucraina și Rusia—, încercând să-i aducem la masa negocierilor pentru a asigura un acord privind livrările de gaze.(…) Politica noastră de consolidare a securității energetice a Europei și reducere a dependenței externe necesită transparență și respect pentru regulile pieței interne. Altă prioritate importantă este de a ajuta economia Ucrainei să fie pe drumul cel bun și pentru continuarea reformelor necesare. (…) Vom continua să fim alături de Ucraina”, a adăugat oficialul european. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News