British Airways are în vedere vânzarea sediului său central din cauza trecerii la lucrul de la domiciliu a angajaților

British Airways a declarat că are în vedere vânzarea clădirii sediului central din cauza trecerii la lucrul la domiciliu în timpul pandemiei, înseamnând că este posibil să nu mai aibă nevoie de atât de mult spațiu de birouri.

Vânzarea potențială a clădirii, raportată pentru prima dată de Financial Times, ar putea spori finanțele companiei aeriene care au fost afectate de COVID-19. Clădirea a fost finalizată în 1998 la un cost de 200 de milioane de lire sterline (279 milioane de dolari).

Trecerea la lucrul la domiciliu în ultimul an a determinat deja unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie să modifice amprenta biroului. Gigantul bancar Lloyds a declarat că va reduce spațiul de birouri cu 20% în termen de trei ani, HSBC urmărind o reducere de 40%.

Complexul British Airways, Waterside, se află lângă Aeroportul Heathrow, la vest de Londra, și este, de asemenea, sediul companiei-mamă British Airways, IAG.

British Airways a transmis într-o declarație că mulți angajați au fost încântați să lucreze de acasă, iar politica sa viitoare ar fi probabil un amestec flexibil de lucru la domiciliu și la birou.

„Ne-am restructurat afacerea pentru a ieși din criză și ne gândim dacă mai avem nevoie de o clădire atât de mare a sediului”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Pentru a supraviețui pandemiei, British Airways a petrecut ultimul an reducând costurile, inclusiv eliminând peste 10.000 de angajați, lăsându-l cu aproximativ 30.000, dintre care majoritatea nu lucrează în birou, dar sunt piloți, echipaj de cabină, ingineri sau personal de aeroport.

Compania aeriană a căutat, de asemenea, să strângă bani prin vânzarea de opere de artă celebre care anterior erau atârnate în saloanele sale executive.

Viitorul pe termen lung al Waterside stătea deja în echilibru, deoarece ar trebui demolat dacă extinderea propusă a Heathrow va continua.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata