Canicula din Rusia – cea mai rea din ultimii o mie de ani

Canicula care s-a abătut asupra Rusiei de la începutul lunii iulie şi care a provocat incendii uriaşe în regiunea Moscovei este cea mai rea din ultimii o mie de ani şi de la întemeierea ţării, a afirmat luni, 9 august, directorul serviciilor ruse de meteorologie, Alexandr Frolov, informează AFP.

”Nici noi, nici strămoşii noştri n-au fost martorii unui astfel de fenomen de 1.000 de ani, de la întemeierea ţării noastre”, a declarat Frolov, citat de televiziunea publică rusă.

”Este un fenomen unic care n-are antecedente în arhive, a mai spus Frolov.

Potrivit anunţurilor făcute deja de serviciile ruse de meteorologie, canicula care a lovit partea occidentală a Rusiei de la începutul lunii iulie bate toate recordurile – atât ca temperatură cât şi ca durată – de la înfiinţarea, în urmă cu 130 de ani, a registrelor de observaţii meteorologice ale Rusiei moderne.

După un record de 38,2 grade Celsius la Moscova pe 29 iulie, sâmbăta trecută s-a înregistrat la Sankt Petersburg un record absolut de temperatură – 37,1 grade Celsius, potrivit serviciilor de meteorologie.

Un bilanţ oficial arată că incendiile de pădure care au loc de la sfârşitul lunii iulie au distrus o suprafaţă de aproape 200.000 de hectare şi au provocat moartea a 52 de persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata