Caniculă la Rio de Janeiro unde de două zile se înregistrează temperaturi de aproape 43 de grade Celsius

Vineri, 16 octombrie, pentru a doua zi consecutiv, deopotrivă locuitorii și turiștii aflați la Rio de Janeiro s-au refugiat pe plajele metropolei pentru a se răcori, după ce termometrele au înregistrat temperaturi foarte ridicate, printre cele mai mari din ultimul secol, conform AFP.

Mercurul termometrelor a indicat vineri 42,8°C la Santa Cruz, în zona de vest a metropolei Rio de Janeiro, valoare aflată pe locul trei în topul celor mai ridicate temperaturi din ultimii 100 de ani, conform Institutului Național de Meteorologie din Brazilia. Recordul absolut de temperatură pentru această regiune a fost înregistrat în 2012 la Santa Cruz, când temperatura a atins 43,2°C. De asemenea, în 1984 la Bangu, în zona de nord a metropolei, termometrele au indicat 43,1°C.

„Încă nici nu a început vara (australă) și deja ne confruntăm cu temperaturi de 41 și 42 de grade Celsius. Este mai cald decât în alți ani”, a declarat pentru AFP unul dintre localnicii aflați vineri pe plaja Ipanema în căutarea răcorii.

În cursul zilei de joi termometrele au ajuns la 42,3°C.

O turistă germană a povestit că erau 7°C la plecarea din Germania și a ajuns la Rio la ora 8 dimineața când se înregistrau deja 30°C.

Temperatura maximă atinsă în cursul anului trecut, de 41,6°C, a fost deja depășită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata