Carne de miel din România şi Noua Zeelandă pe piaţa bulgară pentru Paşte

Mieii din România şi Noua Zeelandă strică afacerile ciobanilor bulgari, scrie luni cotidianul sofiot Standart. „Mieii noştri sunt mai buni, dar preţurile sunt mai mari faţă de cele pentru animalele din România”, afirmă fermierul David Beitula din regiunea Dobrici, nord-estul Bulgariei.

„Noi cerem 5,40-5,50 leva (în jur de 2,75-2,80 euro) pe kilogram în cazul animalelor vii, iar românii vând cu 4-4,50 leva (1,90-2,20 euro) pe kilogram”, susţine Beitula. În opinia sa, carnea bulgărească este mai bună, dar lipseşte piaţa. „În acest moment, nici export nu este”, spune el.

În hipermarketuri se găseşte carne din Nouă Zeelandă. Pulpa se vinde cu 13 leva (6,7 euro) kilogramul, scrie Standart.

David Beitula susţine că statul bulgar trebuie să sprijine producţia autohtonă. El dă ca exemplu România, unde statul acordă o subvenţie de circa 12 euro pe cap de ovină. De aceea, sectorul din România se dezvoltă mult mai bine faţă de cel din Bulgaria. Ciobanii români au interes ca numărul animalelor să crească, îşi permit şi să exporte, adaugă fermierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata