Cei 30 de creştini decapitaţi de Statul Islamic în Libia sunt cetăţeni etiopieni; doliu naţional în Etiopia

27

Etiopia a anunţat luni că cei 30 de creştini arătaţi cum sunt împuşcaţi şi decapitaţi în Libia într-o înregistrare video care ar fi fost realizată de Statul Islamic (SI) sunt cetăţeni etiopieni, relatează agenţia Reuters.

„Guvernul etiopian este profund îndurerat de actul barbar comis împotriva cetăţenilor noştri nevinovaţi”, se afirmă într-un comunicat al Biroului guvernamental pe probleme de comunicare, precizându-se că oficiali etiopieni acţionează pentru identificarea victimelor.

Potrivit AFP, Etiopia a declarat trei zile de doliu naţional, începând de marţi.

Reuters a relatat anterior că, într-o înregistrare video, ce ar fi fost realizată de Statul Islamic şi care a fost postată pe site-uri ale reţelelor de socializare, sunt arătaţi militanţi care împuşcă şi decapitează circa 30 de creştini etiopieni în Libia.

Înregistrarea, în care militanţii îi numesc pe creştini drept ”cruciaţi” care vor să ucidă musulmani, arată circa 15 bărbaţi care sunt decapitaţi pe o plajă, iar un alt grup, de tot atâţia bărbaţi, într-o zonă izolată, sunt împuşcaţi în cap.

Statul Islamic controlează teritorii largi în Irak şi Siria şi doreşte să retraseze harta Orientului Mijlociu. Reuters precizează că nu este clar câţi combatanţi jihadişti se află în Libia, ţară producătoare de petrol.

Forţele de securitate din Egipt estimează că mii de militanţi care împărtăşesc ideologia Statului Islamic s-au mutat din Peninsula Sinai în Libia după ce armata egipteană l-a înlăturat de la putere în 2013 pe preşedintele Mohamed Morsi, provenit din rândurile Frăţiei Musulmane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)
Foto: (c) Social Media Website via Reuters


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News