Cel mai bun marcator din Premier League

Jucătorul englez de fotbal James (Jamie) Vardy a intrat în Guinness World Records ca fiind cel mai bun marcator din Premier League. Atacantul celor de la Leicester City, care a ieşit pentru prima dată campioană, în sezonul 2015/2016, este singurul marcator care a înscris în 11 meciuri consecutive din Premier League, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Vardy a înscris în 11 meciuri consecutive din Premier League în trei luni, în perioada 29 august — 28 noiembrie 2015. El a bătut astfel recordul stabilit anterior de fostul atacant olandez al lui Manchester United, Ruud van Nistelrooy, care a reuşit din 2003 să păstreze timp de 12 ani recordul său de zece meciuri în care a înscris consecutiv.

Lista completă a celor 11 partide din 2015 în care Vardy a marcat de fiecare dată: Bournemouth — Leicester 1-1 (29 august); Leicester — Aston Villa 3-2 (13 septembrie); Stoke City — Leicester 2-2 (19 septembrie); Leicester — Arsenal Londra 2-5 (26 septembrie); Norwich — Leicester 1-2 (3 octombrie); Southampton — Leicester 2-2 (17 octombrie); Leicester — Crystal Palace 1-0 (24 octombrie); West Bromwich Albion — Leicester 2-3 (31 octombrie); Leicester — Watford 2-1 (7 noiembrie); Newcastle — Leicester 0-3 (21 noiembrie); Leicester — Manchester United 1-1 (28 noiembrie).

Vorbind despre recordul acordat de cei de la Guinness World Records, Vardy a spus: „E o nebunie, sunt în al 9-lea cer! Le mulţumesc colegilor, fără ei nu reuşeam. Nu m-am gândit la recorduri, vă spun sincer, eu am vrut să joc cât mai bine, iar lucrurile vin de la sine”.

Cu trei ani înainte de a intra în Cartea Recordurilor, Vardy juca fotbal la nivel de amatori, iar acum, la 28 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi din Premier League, fiind selecţionat şi în reprezentativa Angliei pentru turneul final al Campionatului European din Franţa. Până la vârsta de 25 de ani, Jamie Vardy a jucat la echipe non-profesioniste sau din liga a patra engleză. În 2012 a ajuns la Leicester, unde a demonstrat că este un fotbalist remarcabil şi care, un an mai târziu, după ce a marcat 16 goluri a dus echipa în Premier League.

Jamie Vardy a fost adus, în 2012, pe „King Power Stadium”, arena din Leicester, pentru un milion de lire sterline.

Jucătorul lui Leicester a devenit în acest sezon unul dintre cei mai importanţi atacanţi din Europa, fiind dorit de mari echipe ale continentului, printre care şi Real Madrid.

La finalul campionatului englez câştigat de echipa sa, Leicester City, atacantul Jamie Vardy a ocupat locul al doilea în clasamentul golgheterilor din Premier League, cu 24 de goluri marcate alături de argentinianul Sergio Kun Aguero, cu acelaşi număr de goluri, fiind devansat de englezul Harry Kane (Tottenham Hotspur Londra) cu un gol mai mult. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: express.co.uk

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata