Chavez declară război „burgheziei”

Comandantul Hugo Chavez a scos sabia încă o dată. El a tunat şi fulgerat împotriva companiilor private, angajaţilor şi patronilor laolaltă, i-a declarat război burgheziei locale şi nu a avut milă faţă de Lorenzo Mendoza, preşedintele companiei Empresas Polar, dedicată sectorului alimentar, pe care l-a umilit şi l-a ameninţat făţiş cu exproprierea principalului grup economic venezuelean, notează ziarul ABC.

Preşedintele şi-a arătat astfel faţa mai puţin amabilă. În cele şase ore cât a durat emisiunea sa transmisă la radio şi televiziune care au comentat o vizită făcută la o fabrică de ulei expropriată statului Carabobo, Chavez a avut numeroase ieşiri la adresa preşedintelui companiei Empresas Polar şi angajaţilor de acolo pentru că ‘a-şi apăra cu viaţa locurile de muncă’.

‘Mendoza, dacă tu crezi că nu îndrăznesc sa naţionalizeze Empresas Polar greşeşti amarnic, este un sfat demn de luat în seamă cel pe care ţi-l adresez’, a ameninţat Chavez. Până acum, Lorenzo Mendoza nu a deschis gura să se apere de aceste atacuri. Înfiinţată în urmă cu 70 de ani, Empresas Polar se dedică industriei alimentare şi băuturilor răcoritoare. Este principalul şi cel mai profitabil grup economic naţional.

Chavez l-a provocat făţiş pe Mendoza: ‘Adu-ţi aminte de RCTV, şi uită-te în oglindă. Ai grijă Mendoza că rămâi sărac şi cu pantalonii rupţi în fund’. În urmă cu trei ani preşedintele venezuelan a ordonat închiderea postului de Radio Caracas Televisión, cel mai vechi canal din ţară, înfiinţat acum 55 de ani. ‘Aici în Venezuela s-a terminat cu cei de neatins, cu vacile sfinte’, a spus Chávez.

El l-a acuzat pe preşedintele Polar de presupusă ‘conspiraţie’. Şi a profitat pentru a se referi la cazul societăţilor Polar, criticându-i din nou pe angajaţii de acolo pentru că au ieşit în apărarea gigantului alimentar venezuelan.
‘Mendoza îţi accept provocarea, vom vedea cine rezistă mai mult, ne vom bate…. tu cu milioanele tale, iar eu doar cu morala, Mendoza, pentru că eşti doar un bogătaş ordinar care va merge în iad, pentru că cerul nu te primeşte’, a adăugat Chavez. ‘Nu mă voi lăsa copleşit de presiunile burgheziei apatride’, a precizat Chavez, declarând război burghezilor locali.

El nu i-a uitat nici e angajaţii companiei care ‘îi apără pe cei care îi exploatează’ referindu-se la angajaţii de la Empresas Polar.’Sunt muncitori necalificaţi, aceşti muncitori care îi apără pe cei de la Polar, care susţin burghezia, pe cei care îi exploatează şi le exploatează copii, fără să aibă ruşine’, a spus Chavez. Un grup de muncitori ‘chavişti’ a fost dus al sediul patronal Fedecamaras pentru a manifesta împotriva acestei atitudini ostile.

Iar Chavez i-a invitat pe susţinători să se alăture ‘războiului economic’. ‘Fac apel la adevărata clasă muncitoare pentru a se alătura acestui război economic. Războiul este război, să nu veniţi apoi să vă plângeţi’, a avertizat preşedintele ţării. ‘Îi văd pe muncitorii din companiile private ca pe nişte sclavi, în timp ce cei care lucrează la companiile de stat s-au eliberať, a conchis Chavez.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata