Ciberspionajul chinez costă miliarde de dolari întreprinderile americane

20

China duce un război cibernetic agresiv împotriva Statelor Unite care costă companiile americane miliarde de dolari anual, a afirmat duminică directorul FBI, James Comey, citat de AFP.

Potrivit șefului poliției federale, imensa majoritate a marilor întreprinderi americane au fost deja vizate.

„Sunt două feluri de mari companii în Statele Unite. Cele care știu că au fost piratate de chinezi și cele care nu știu că au fost piratate de chinezi”, a declarat James Comey în cursul emisiunii „60 Minutes” de la postul de televiziune CBS.

Pierderile anuale cauzate de atacurile cibernetice lansate din China sunt „imposibil de numărat”, însă se măsoară în „miliarde”, a mai spus șeful FBI.

În legătură cu țările care vizează Statele Unite, Comey a afirmat: „Nu vreau să vă dau o listă completă. Pot să vă spun că sus în capul listei se află chinezii”.

El a citat ca exemplu inculparea în luna mai a cinci ofițeri ai armatei chineze care, între 2006 și 2014, au furat secrete comerciale ale companiilor americane specializate în energia nucleară sau solară, precum și în metalurgie.

Această afacere a provocat puternice tensiuni în relația cu Beijingul.

Pentru directorul FBI, hackerii sustrag aceste informații în beneficiul industriei din China și „a o scuti să fie nevoită să inventeze”.

Însă, a ținut să menționeze Comey, aceștia sunt ușor de descoperit.

„Îmi fac, oarecum, impresia un hoț beat. Sparg ușa de la intrare, dărâmă vaza, în timp ce pleacă cu televizorul sub braț”, a spus el.

„Sunt doar prolifici. S-ar spune că strategia lor este: (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata