Comisia Europeană: Prima conferinţă a donatorilor pentru Ucraina va avea loc în 8 iulie, la Bruxelles

Prima conferință internațională a donatorilor pentru Ucraina va avea loc în 8 iulie, la Bruxelles, a anunțat vineri Alejandro Ulzurrun de Asanza y Munoz, purtător de cuvânt al Comisiei, în conferința cotidiană de presă.

Potrivit acestuia, reuniunea va fi organizată de către serviciile Comisiei Europene, în cooperare cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE), și va fi prezidată de comisarul pentru extindere și politică europeană de vecinătate, ?tefan Füle. La reuniune vor lua parte reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene, ai statelor membre și ai guvernului ucrainean și donatori internaționali.

Reuniunea la nivel înalt va oferi prilejul de a prezenta Agenda europeană pentru reformă și de a discuta despre priorități pe termen scurt și mediu pentru Ucraina. Agenda ar urma să fie în concordanță cu următorii pași către o conferință a donatorilor și investitorilor, care va avea loc în cursul acestui an.
„Acordul de asociere UE-Ucraina, semnat recent la Bruxelles, reprezintă un pas concret către o Ucraină modernă, democratică și prosperă. Este nevoie acum să fie pus în aplicare, împreună cu ordinea de zi europeană de reforme care vor aduce această țară mai aproape de Uniunea Europeană. Ne vom întâlni la 8 iulie, împreună cu guvernul ucrainean, pentru a asigura o coordonare eficientă a eforturilor noastre comune „, a declarat președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, citat de site-ul executivului UE.

La 9 aprilie, Comisia Europeană a decis să creeze un grup de sprijin pentru Ucraina. Acest grup, cu sediul la Bruxelles, în strânsă cooperare cu alte servicii ale Comisiei și Serviciului European de Acțiune Externă, va acționa ca un punct focal de îndrumare în demersurile CE de a sprijini Ucraina. Acesta va sprijini totodată expertiza statelor membre și va spori coordonarea cu alți donatori și instituții financiare internaționale. Agenda europeană pentru reformă va servi drept foaie de parcurs pentru grupul de sprijin pentru Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata