Consiliul Europei a lansat un ghid privind drepturile omului pentru utilizatorii de internet

Consiliul Europei a lansat joi un ghid pentru utilizatorii de internet pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine drepturile omului online și ceea ce pot face când aceste drepturi le sunt afectate, se arată într-un comunicat al Consiliului Europei.

Ghidul se concentrează asupra drepturilor omului asupra cărora care internetul are cel mai mare impact: accesul și nediscriminarea, libertatea de expresie și de informare, libertatea de întrunire, de asociere și de participare, confidențialitate și protecția datelor, educație și alfabetizare, protecția copiilor și a tinerilor și dreptul la căi de atac eficiente în cazul unor încălcări ale drepturilor omului.

Adoptat de Comitetul de Miniștri, reprezentând cele 47 de state membre ale Consiliul Europei, ghidul se bazează pe drepturile și libertățile prevăzute de Convenția europeană privind drepturile omului, după cum sunt interpretate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Guvernele, companiile private și alți actori au datoria de a respecta drepturile omului offline și online. Vom lucra cu ei pentru a aplica ghidul și pentru a ne asigura că utilizatorii de internet au acces la căi eficiente atunci când ei cred că drepturile lor au fost restricționate sau încălcate”, a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu ocazia lansării ghidului.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata