Coreea de Sud îngreunează limitele Covid-19 pe fondul avertizării unei noi „crize”

23

Muzeele, cluburile de noapte și barurile de karaoke s-au închis în capitala Coreei de Sud și în jurul său, întrucât un focar de cazuri Covid-19 a stârnit alarma unei noi crize.

Marți s-a înregistrat o creștere de trei cifre a cazurilor pentru a cincea zi după săptămâni, cu cifre în general în jur de 40.

Coreea de Sud este considerată una dintre poveștile de succes ale coronavirusului mondial pentru gestionarea bolii sale.

Dar un vârf de cazuri noi legate mai ales de o biserică a stârnit îngrijorări ale unui focar mai larg.

Țara a înregistrat 246 de infecții noi marți, ducând totalul la nivel național la 15.761.

Multe dintre noile cazuri au fost legate de Biserica Sarang Jeil, al cărui pastor a fost un critic vocal al președintelui Moon Jae-in.

Cazurile au adâncit temerile față de un focar anterior într-un alt lăcaș de cult, Biserica Shincheonji din Isus, care a fost identificată la începutul acestui an drept cel mai mare grup de virusuri din Coreea de Sud.

Grupul controversat s-a dovedit legat de peste 5.200 de cazuri.

Cel puțin 457 de infecții au fost legate de cel mai recent focar al Bisericii Sarang Jeil.

Zece dintre aceste noi cazuri au fost confirmate că au participat la manifestații anti-guvernamentale în ultimele două weekenduri la Seul, a informat Reuters marți.

Autoritățile au interzis deja toate serviciile fizice ale bisericii, în timp ce încearcă să urmărească membrii adunării pentru a le cere să se auto-carantineze și să fie testate.

„Ne confruntăm cu o criză în care dacă răspândirea actuală nu este controlată, aceasta ar aduce la o creștere exponențială a cazurilor, ceea ce la rândul său ar putea duce la prăbușirea sistemului nostru medical și la daune economice enorme”, a spus Jeong Eun-kyeong, director al centrelor coreene pentru controlul și prevenirea bolilor, la începutul acestei săptămâni.

Începând de miercuri, 12 categorii de afaceri cu risc ridicat, inclusiv cluburi de noapte, baruri karaoke și restaurante tip bufet trebuie să înceteze operațiunile în Seul, Incheon și provincia vecină Gyeonggi.

De asemenea, muzeele au fost închise, iar întâlnirile interioare de peste 50 de persoane, iar cele exterioare de peste 100, sunt interzise.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News