Departamentul de Justiție al SUA încearcă să amâne apelurile cu privire la restricțiile WeChat și TikTok

4

Departamentul de Justiție al SUA a cerut joi unei instanțe de apel federale să întrerupă apelul guvernului cu privire la o hotărâre a unei instanțe inferioare care blochează restricțiile pe care administrația Trump le impusese aplicației de mesagerie WeChat a Tencent.

Guvernul a depus cereri similare miercuri prin care a solicitat către două instanțe de apel federale să renunțe la apelurile care urmăresc să anuleze hotărârile care interziceau restricțiile guvernamentale asupra popularei aplicații de distribuire video deținute de China, TikTok.

Administrația fostului președinte Donald Trump a încercat să blocheze noii utilizatori să descarce aplicațiile și să interzică alte tranzacții tehnice despre care TikTok și WeChat au spus că vor folosi în mod eficient aplicațiile în Statele Unite.

Trei judecători federali, prin hotărâri separate, au blocat ordinele Departamentului de Comerț al SUA emise în august, care urmăreau să împiedice descărcările noi TikTok și WeChat și să interzică alte tranzacții.

Departamentul de Justiție a declarat joi că „intenționează să efectueze o evaluare a înregistrării care justifică aceste interdicții” pentru a stabili dacă acestea sunt justificate de amenințarea la adresa securității naționale descrisă de Trump.

WeChat are în medie 19 milioane de utilizatori activi zilnic în Statele Unite. Este popular printre studenții chinezi, americanii care locuiesc în China și unii americani care au relații personale sau de afaceri în China.

Un grup de utilizatori WeChat a dat în judecată blocarea interdicției în august, despre care a spus că ar fi dus la „închiderea fără precedent a unei platforme majore de comunicații pe care se bazează milioane de oameni din Statele Unite”.

Miercuri târziu, a treia Curte de Apel din SUA a fost de acord să anuleze argumentele orale stabilite anterior pentru joi într-unul din apelurile guvernamentale TikTok.

Reuters, citând două persoane informate cu privire la această chestiune, a raportat că planul dezvăluit în septembrie pentru investitorii americani, inclusiv Oracle Corp și Walmart Inc, pentru a cumpăra o participație majoritară în operațiunile americane ale TikTok ar putea face față luni la revizuiri suplimentare, deoarece noua administrație a lui Joe Biden efectuează o revizuire amplă a politicii Chinei.

Administrația Trump susținuse că WeChat și TikTok pun probleme de securitate națională, deoarece datele personale ale utilizatorilor americani ar putea fi obținute de guvernul Chinei. TikTok, care are peste 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite, a respins acuzația la fel ca și WeChat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata