Dezbatere pe tema schimbării de look a actriţei Renee Zellweger: motive şi consecinţe

Actrița Renee Zellweger, care a apărut complet schimbată la începutul acestei săptămâni la un eveniment la Hollywood, a declarat că noua sa înfățișare se datorează unui stil de viață sănătos.

Când au văzut-o, mulți s-au întrebat dacă a făcut o operație estetică, dar într-o declarație pentru People.com publicată miercuri, Zellweger nu a comentat aceste zvonuri, limitându-se să susțină simplu că noul ei look este rezultatul unui stil de viață sănătos și al îmbătrânirii naturale.

‘Mă bucur că oamenii cred că arăt diferit! Trăiesc o viață diferită, fericită, mai împlinită și sunt încântată că, probabil, acest lucru se vede’, a spus actrița.
‘Prietenii mei spun că arăt liniștită. Sunt sănătoasă. Mult timp nu m-am ocupat de acest aspect. Am urmat un program care nu era în mod real viabil și nu mi-am permis să am grijă de mine. În loc să mă opresc pentru a mă recalibra, am tot alergat până când am fost epuizată și am făcut alegeri proaste despre cum să-mi ascund epuizarea. Mi-am dat seama de acest haos și în cele din urmă am ales lucruri diferite’, a explicat actrița.

Dar o confidentă a acesteia a declarat pentru Fox News că schimbarea fizică drastică este rezultatul nesiguranței pe care o resimte actrița de 45 de ani. Potrivit acestei surse, care a fost apropiată de Zellweger încă din primele zile ale carierei sale, schimbările abia dacă sunt o mare surpriză. ‘Nesiguranța abundă’. ‘Hollywoodul ajunge la oameni mai mult decât am vrea să credem’, a argumentat ea.

Care este, deci, adevărul? Reflectă înfățișarea de acum noua viață a actriței sau aceleași vechi presiuni ale Hollywoodului? — se întreabă Fox News.

‘Renee este, evident, hiper-fixată pe menținerea unui aspect tineresc; acesta este probabil un rezultat al interacțiunii dintre tipul ei de personalitate și concentrarea Hollywood-ului pe femeile tinere’, a explicat sociologul Hilary Levey Friedman, de la Harvard. ‘Accentul pe tinerețe și o perfecțiune adesea de neatins, precum absența ridurilor, cu siguranță îi poate determina pe cei care au asemenea predispoziții să se angajeze într-un comportament radical’.

Presiunea de a rămâne tânăr este o problemă mare pentru toată lumea, a fost de acord și Patrick Wanis, expert în comportamentul uman.

‘Noi, consumatorii, suntem atât de obsedați de tinerețe și atât de plini de ură față de îmbătrânire! Iar acest lucru afectează pe toată lumea. Hollywood-ul nu face decât să ne servească ceea ce am comandat’, a spus el.

Zellweger nu a mai fost văzută în public mult timp după ultimul său proiect, în urmă cu patru ani. Ea a jucat rolul principal în două filme ‘Bridget Jones’, iar al treilea film din serie ar fi în lucru, dar întâmpină hopuri pe drum legate de scenariu și abandonarea proiectului de către Hugh Grant.

Următorul ei film, ‘The Whole Truth’, este programat să apară în cinematografe în 2015, dar transformarea fizică ridică acum întrebarea: Va mai primi ea rolurile mari care au făcut-o cândva una dintre cele mai rentabile staruri de la Hollywood?

‘Renee Zellweger este un brand pe care ea l-a afectat serios, sau cel puțin l-a schimbat. Ar trebui să se gândească la cariere precum cele ale lui Meg Ryan și Jennifer Grey, care nu lucrează la fel de mult pentru că și-au schimbat atât de substanțial modul în care arată’, a mai spus Hilary Levey Friedman. ‘Ea a ales o carieră care o pune în ochii publicului și pentru care este judecată pe baza aspectului ei’. Dacă Zellweger nu mai este ușor de recunoscut, aceasta este o mare problemă, a adăugat Wanis.

‘Deși oamenii pot fi derutați de faptul că Renee este de nerecunoscut, ceea ce este mai trist este faptul că ea a pierdut toate calitățile care i-au făcut să o îndrăgească și care au făcut-o atât de celebră — inocența, vitalitatea și vulnerabilitatea’, a mai spus sociologul.

Reprezentanții actriței nu au răspuns solicitărilor de a comenta aceste declarații, menționează Fox News. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: examiner.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata