Donald Trump vinde compania care organizează concursul Miss Univers

18

Miliardarul american Donald Trump care aspiră la nominalizarea Partidului Republican pentru a candida la Casa Albă a decis să vândă compania care organizează concursul Miss Univers, la câteva zile după ce anunțase că a cumpărat 50% din capitalul deținut de NBC și preluase controlul total asupra companiei, relatează EFE.

 Firma de evenimente și entertaining WME/IMG a anunțat luni achiziționarea companiei, fără să se cunoască însă prețul tranzacției. Vineri, Trump dezvăluise că a cumpărat de la postul NBC jumătate din companie pentru a deveni patron unic pentru a informa apoi că renunță total la ea.

„Am avut multe satisfacții ca patron al concursului Miss Univers, Miss USA și Miss Teen USA. Când le-am cumpărat aveau probleme serioase. Am avut onoarea de a le transforma într-un succes mondial”, a spus Trump într-un comunicat.

NBC și postul mexican Televisa anunțaseră la 29 iunie că rup relațiile cu miliardarul și că nu vor mai transmite în iulie concursul Miss Univers, în contextul declarațiilor insultătoare ale lui Trump la adresa imigranților mexicani din Statele Unite.

Și cel mai mare grup audiovizual în limba spaniolă din SUA, Univision, a refuzat să transmită concursul de frumusețe. În plus, NBC, care producea și difuza Miss Univers din iunie 2002, a renunțat la serviciile lui Donald Trump la celebra emisiune „The Apprentice”, pe care magnatul o prezenta de câțiva ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News