Două cutremure zguduie Taiwanul, fără daune raportate

Un cutremur cu magnitudinea 5,8, urmat rapid de un altul de 6,2, a lovit duminica estul Taiwanului, a declarat biroul meteo al insulei, fără raportări de daune.

Primul cutremur, care a zguduit clădirile din capitala Taipei, a avut o adâncime de 15 km (nouă mile) cu epicentrul în județul Hualien, pe coasta de est a Taiwanului, cu o populație mică și zonă muntoasă, a spus biroul.

Al doilea cutremur, la trei minute după primul, a avut o adâncime de 14 km, de asemenea, cu epicentrul său în Hualien, a spus acesta, adăugând că este posibil să existe replici.

Presa din Taiwan a declarat că oaspeții hotelurilor din orașul Hualien s-au repezit în stradă după cutremure. Hualien este o destinație turistică populară.
Ministerul Transporturilor a declarat că operațiunile pe linia feroviară de mare viteză a insulei, care circulă pe coasta de vest a Taiwanului, nu au fost afectate.

Guvernul orașului Taipei a declarat că sistemul de metrou funcționează normal, după ce trenurilor li s-a ordonat pe scurt să-și încetinească viteza.

Pompierii au declarat că nu au primit rapoarte de avarie.

Taiwanul se află lângă joncțiunea a două plăci tectonice din Marea Chinei de Sud și este predispus la cutremure.

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur în sudul Taiwanului în 2016, în timp ce un cutremur cu magnitudinea 7,3 a ucis peste 2000 de persoane în 1999.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata