Filmul de animaţie cu cele mai mari încasări

”Frozen” sau ”Regatul de gheață” produs de Walt Disney Animation Studios, în 2013, a înregistrat un record absolut, devenind filmul de animație cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, potrivit Guinness Book of World Records 2015.

Filmul, după premiera din 27 noiembrie 2013, a obținut încasări de 398,4 milioane de dolari în Statele Unite și Canada. Vânzările de bilete la nivel mondial au însemnat încă 674 de milioane de dolari, iar totalul a ajuns astfel la peste 1,072 miliarde.

Acesta a depășit lungmetrajul animat ”Toy Story 3”/ ”Povestea jucăriilor 3” realizat de aceeași casă de producție, în 2010, care a obținut încasări globale de 1,064 miliarde de dolari.

Până în prezent, încasările în SUA au ajuns la 400.738.009 dolari, iar în străinătate la 873.481.000 milioane de dolari, însemnând un total de 1.274.219.009 dolari, potrivit www.boxofficemojo.com.

În 2014, ”Frozen” regizat de Chris Buck și Jennifer Lee, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație și cea mai bună melodie originală ”Let it Go” interpretată de Demi Lovato, dar și Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație, potrivit www.imdb.com.

Actorii Kristen Bell, Idina Menzel și Jonathan Groff și-au împrumutat vocile principalelor personaje, respectiv Annei, Elsei și lui Kristoff.

Pelicula are la bază basmul „Crăiasa Zăpezilor” de Hans Christian Andersen, și spune povestea unor prințese scandinave. Cea mare are puterea de a transforma în gheață tot ce atinge cu mâinile, iar acest blestem, sau har, a dus la o separare între cele două surori. Chiar dacă sunt despărțite de o mare de gheață, surorile găsesc calea spre împăcare. Un ajutor plin de haz este Olaf, un om de zăpadă creat de Elsa, dar și renul Sven, prietenul lui Kristoff.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata