Fotbal american: Seattle Seahawks, la prima sa victorie în Super Bowl

15

Echipa Seattle Seahawks a câştigat pentru prima oară în istoria sa marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL) – Super Bowl -, învingând cu scorul de 43-8 (22-0) formaţia Denver Broncos, duminică, la East Rutherford, în apropiere de New York.

Seahawks, care a afişat cea mai bună defensivă din ligă în acest sezon, nu a lăsat nicio şansă lui Broncos, preluând conducerea jocului încă de la început.

Gruparea din Seattle se mai calificase până acum o singură dată în finala NFL, în 2006, când a fost învinsă de Pittsburgh Steelers.

Denver Broncos a pierdut, în schimb, cel de-al 5-lea Super Bowl, având în palmares şi două victorii, înregistrate în 1998 şi 1999. Echipa cu cel mai bun atac al sezonului s-a arătat foarte nervoasă în debutul jocului şi complet depăşită. Coordonatorul său de joc, marea vedetă Peyton Manning, care a primit sâmbătă titlul de cel mai bun jucător al sezonului (MVP), nu a putut face diferenţa în acest meci, în ciuda celor 34 de pase complete pe care le-ar reuşit, un record pentru Super Bowl.

Până în prezent, marea finală a fotbalului american nu s-a disputat niciodată într-un oraş atât de nordic din Statele Unite, însă temerile legate de condiţiile meteorologice s-au dovedit nefondate, temperatura înregistrată în debutul meciului fiind de 10 grade Celsius şi fără precipitaţii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata