Fotbal: Cristiano Ronaldo, patru sezoane consecutive cu peste 50 de goluri marcate

29

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid, se află la cel de-al patrulea sezon consecutiv pe parcursul căruia reușește să marcheze cel puțin 50 de goluri în toate competițiile la care a participat cu echipa sa.

Starul lusitan, dublu câștigător al Balonului de Aur, a reușit o medie de 1,11 goluri pe meci în acest sezon, în condițiile care accidentările sau suspendările l-au făcut să rateze 11 partide ale formației sale. Chiar și în aceste condiții, Ronaldo a marcat aproape o treime din cele 152 de goluri reușite de Real Madrid în acest sezon.

Internaționalul portughez este lider al clasamentului golgheterilor campionatului Spaniei, cu 31 de reușite, și totodată principalul candidat la câștigarea trofeului Gheata de Aur rezervat celui mai bun marcator din fotbalul mondial. De asemenea, Ronaldo a stabilit un nou record în Liga Campionilor, reușind să înscrie 16 goluri pe parcursul unei singure ediții a competiției. El va avea ocazia să îmbunătățească acest record în finala de la Lisabona, programată pe 24 mai, în care Real va avea ca adversară formația Atletico Madrid.

Performanțele lui Cristiano Ronaldo în tricoul lui Real Madrid sunt impresionante: în cele cinci sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu, atacantul lusitan a marcat în total 251 de goluri în 244 de partide disputate în toate competițiile, cu o medie de peste un gol pe meci. Cifrele puteau fi, însă, și mai bune dacă în sezonul 2009-2010 nu ar fi suferit o accidentare la genunchiul drept din cauza căreia a disputat numai 35 de meciuri, marcând “doar” 33 de goluri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online