Francezii sunt campionii bacşişurilor mici în străinătate

Francezii lasă cele mai mici bacșișuri când vizitează țări străine, potrivit unui studiu realizat de compania de asigurări Direct Line, scrie 20minutes.ch.

Firma britanică a ajuns la această concluzie pe baza datelor obținute în baruri și restaurante din locuri foarte frecventate de turiști precum Barcelona, Las Vegas, Paris, Sao Paulo și insula spaniolă Ibiza.

Podiumul zgârceniei este completat, în ordine, de englezi și italieni. La polul opus, al celor mai generoși, se regăsesc americanii, practica bacșișului fiind profund ancorată în cultura din SUA.

Practica diferă mult în funcție de obiceiurile locale. De exemplu, în Canada și Statele Unite, se obișnuiește să se lase un plus de 15-20% la nota de plată. În schimb, în majoritatea țărilor asiatice, precum Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Tailanda sau Vietnam, nimeni nu lasă bacșiș.

În Japonia chiar nu trebuie să lași bani în plus, întrucât acest gest este considerat o insultă. Excepție fac orașele mari din China, unde un bacșiș mic este acceptat și binevenit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata