Frederick Wiseman primeşte primul premiu „Leul de Aur” acordat unui documentarist

Frederick Wiseman, părinte al documentarului modern și autor al unor titluri precum ‘Titicut Follies’ (1967), ‘Welfare’ (1975) și ‘Public Housing’ (1997), a primit vineri premiul ‘Leul de Aur’ pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a 71-a ediții a Festivalului de la Veneția, relatează EFE și AFP.

‘Totdeauna am încercat să fac filme cu o structură dramatică, aplicând modelul filmului de ficțiune documentarului’, a explicat regizorul american, în vârstă de 84 de ani, un obișnuit al Mostrei de la Veneția. Producător și distribuitor al creației sale, Wiseman și-a motivat opțiunea spunând că ‘ este cel mai bun mod pentru a nu fi păcălit’ și a apreciat că acum, datorită internetului, totul este mai ușor.

Wiseman, care deține patru premii Emmy, lucrează și în teatru, unde a regizat ‘The Last Letter’, după romanul ‘Viață și destin’ al lui Vasili Grossman. Cea mai recentă creație a sa este ‘National Gallery’ (2014), pe care a prezentat-o la ultima ediție a Festivalul de la Cannes. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata