G7 va adopta „măsuri concertate” pentru a limita impactul epidemiei de coronavirus asupra creşterii economice

Pentru a limita impactul epidemiei de coronavirus (Covid-19) asupra creşterii economice, G7 va adopta „măsuri concertate” a anunţat luni ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Toti miniştrii de Finanţe din G7 vor discuta telefonic săptămâna aceasta despre cel mai bun mod de a acţiona, a precizat oficialul francez.

„Va fi o acţiune concertată. Ieri am vorbit cu preşedintele G7 – Steven Mnuchin – secretarul Trezoreriei SUA, şi săptămâna aceasta vom avea o discuţie telefonică a miniştrilor de Finanţe din G7 pentru a ne coordona răspunsurile”, a declarat Le Maire, la postul de televiziune France 2.

Bruno Le Maire a adăugat că miniştrii de Finanţe din zona euro ţin legătura unii cu alţii în privinţa impactului epidemiei, iar el va discuta cu şeful BCE, Christine Lagarde.

„Trebuie să acţionăm, astfel încât impactul asupra creşterii economice, care ştim că va fi semnificativ, să fie limitat pe cât posibil”, a precizat ministrul francez de Finanţe. El a estimat că epidemia va şterge 0,1 puncte procentuale din creşterea economiei franceze în acest an.

„În condiţiile în care epidemia se extinde în alte state, impactul asupra creşterii economiei franceze va fi mult mai accentuat, dar e prea devreme să furnizăm o nouă cifră”, a declarat Le Maire, adăugând că hotelurile, restaurantele, transportul aerian şi industria organizării de evenimente vor fi cele mai afectate în Franţa de această situaţie.

Tarile : Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, fac parte din G7.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata