Germania a inaugurat primul său parc eolian în largul mării, numit „Alpha Ventus”

Germania a inaugurat marţi (27 aprilie 2010) cu mare pompă, primul său parc eolian în largul mării, un proiect pilot format din 12 eoliene ultraputernice în Marea Nordului, destinat să facă să avanseze cercetările.

Cele 12 eoliene, dotate fiecare cu o capacitate de 5 megawaţi, au o înălţime cu 150 de metri mai mare decât mărimea obişnuită a parcurilor offshore şi sunt plasate foarte departe de ţărm (4 km nord de insula Borkum), la o adâncime ce depăşeşte 30 de metri. Proiectul, în valoare de 250 milioane de euro, este deosebit de ambiţios, potrivit proiectanţilor.

Parcul experimental de eoliene, cu o capacitate de 60 megawaţi, ar urma să asigure necesarul de electricitate pentru cel puţin 50.000 de cămine, livrând 220 gigawaţi pe an şi să servească drept ”teren de test” pentru proiecte de cercetare a mediului, precum impactul eolian asupra păsărilor şi speciilor marine.

Obiectivul autorităţilor germane este de a ajunge până în 2030 la o capacitate totală de eoliene offshore de 25.000 de megawaţi, a reamintit ministrul mediului, Norbert Roettgen, care a dat în funcţiune oficial parcul marţi, la încheierea unei faze test.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata