IATA: Avionul malaezian prăbuşit în Ucraina se afla într-un spaţiu aerian fără restricţii

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunțat, joi, că avionul malayezian prăbușit în Ucraina ar fi zburat deasupra unui spațiu aerian deschis la momentul accidentului, transmite Reuters.

‘Pe baza informațiilor valabile în acest moment, se pare că spațiul aerian traversat de aeronavă nu era subiect al restricțiilor’, arată IATA într-o declarație de presă.

Pe de altă parte, mai multe companii aeriene au anunțat că vor evita zborurile deasupra spațiului aerian al Ucrainei.

Cea mai mare companie aeriană germană, Deutsche Lufthansa AG, a anunțat joi că a decis să evite spațiul aerian din estul Ucrainei după ce un avion de pasageri Boeing-777 al unei companii aviatice malaeziene s-a prăbușit pe teritoriul Ucrainei, transmite Reuters.

‘Lufthansa a decis să evite spațiul aerian din estul Ucrainei cu efect imediat’, a arătat un purtător de cuvânt al companiei.

Operatorul aerian german a precizat că va continua să deservească aeroporturile din Kiev și Odessa.

De asemenea, operatorul aerian rus Aeroflot și compania Turkish Airlines au anunțat că nu vor mai efectua zboruri deasupra teritoriului Ucrainei.

Avionul companiei Malaysia Airlines zbura pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur. Prăbușirea s-a produs în apropierea satului Gabovo, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Echipele de intervenție sosite în zona prăbușirii avionului malaezian Boeing 777 în Ucraina au găsit resturile în flăcări ale aparatului împrăștiate pe o rază de circa 15 kilometri, împreună cu cadavrele a circa o sută dintre cele 295 de persoane aflate la bord. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata