În mesajul său de Ziua Pământului, Papa a avertizat că ”planeta se află la limită”

Papa Francis a spus joi, în mesajul său de Ziua Pământului, că planeta este „la limită” și omenirea trebuie să evite „calea autodistrugerii”.

Papa, care a lansat numeroase apeluri pentru protecția mediului de la alegerile sale din 2013, a vorbit în două mesaje video, unul pentru evenimentul de internet Earth Day Live și altul pentru un summit global privind clima găzduit de președintele american Joe Biden.

„Acum este momentul să acționăm. Suntem la un pas”, a spus Francis, care a susținut consensul științific că încălzirea globală este parțial provocată de om, a spus în mesajul Zilei Pământului.

El a citat pandemia Covid-19 împreună cu efectele schimbărilor climatice și a spus că natura nu poate continua să fie nerespectată, deoarece „nu va mai ierta”.
„Când se declanșează distrugerea naturii, este dificil să ne oprim. Dar suntem încă la timp și vom fi mai rezistenți dacă lucrăm împreună în loc să fim singuri”, a spus el.

„Nu ieșiți din criză la fel, vom ieși fie mai bine, fie mai rău. Aceasta este provocarea și, dacă nu ieșim mai bine, vom lua calea autodistrugerii”, a spus el.

Citeste si:  Yahoo a obţinut un câştig net de 6,3 miliarde de dolari după vânzarea unor acţiuni deţinute la Alibaba

El a spus că acum este momentul pentru inovație și invenție și a îndemnat liderii politici să acționeze cu curaj și dreptate.

În mesajul către evenimentul găzduit de Biden, la care Statele Unite și alte țări și-au ridicat obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, Francis a spus că oamenii trebuie „să aibă grijă de natură, astfel încât să aibă grijă de noi”.
Evenimentul găzduit de Biden, pe care Francis l-a numit inițiativă „minunată”, a fost menit să reînvie conducerea SUA în lupta împotriva încălzirii globale.

Papa l-a criticat pe fostul președinte al SUA, Donald Trump, când a retras Statele Unite din acordul de la Paris din 2015 pentru a limita încălzirea globală. Vaticanul a salutat revenirea Washingtonului la acord.

Citeste si:  Public wages slash to be made starting with pay for July
Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner