Ińárritu şi filmul său „Birdman” triumfă la gala premiilor Gotham din New York

Tot mai influentele premii Gotham ale cinematografiei independente au recompensat anul acesta filmul ‘Birdman’, al regizorului mexican Alejandro González Ińárritu, și pe protagonistul său, Michael Keaton, pentru cel mai bun actor într-un rol principal, informează marți EFE.

„Birdman”, o comedie despre vanitățile care apar în lumea teatrului pe Broadway, îl plasează pe Ińárritu în cursa pentru Oscar, după ce filmul său a deschis Festivalul de Veneția și a fost îndelung aplaudat la Festivalul de la New York. Regizorul filmelor consacrate ‘Babel’ sau ‘Amores perros’ a schimbat radical registrul și a primit din nou critici excelente la această gală, desfășurată luni seara, la New York, și la care au participat vedete celebre precum Meryl Streep sau Uma Thurman.

Regizorul mexican l-a salvat de la uitare pe fostul protagonist al seriei ‘Batman’, care, după cea triumfat în filmele cu supereroi, schimbă registrul și vrea să se lanseze în producțiile teatrale.

Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal. Deși a câștigat un premiu la Cannes pentru rolul său din ‘A Map to the Stars’, al lui David Cronenberg, la premiile Gotham actrița a fost laureată pentru ‘Still Alice’, în care interpretează rolul unei femei bolnave de Alzheimer, pentru care ar putea câștiga în sfârșit Oscarul care i-a fost refuzat de patru ori.

Premiul publicului a fost acordat filmului ‘Boyhood’, de Richard Linklater, care a primit și premiul pentru cel mai bun film din partea Cercului Criticilor din New York.

Premiile Gotham sunt celebre pentru capacitatea lor de a descoperi tinere talente. Revelația de anul acesta a fost regizoarea Ana Lily Amirpour, premiată pentru filmul său „A Girl Walks Home Alone at Night” și tânăra actriță Tessa Thompson, aplaudată pentru rolul său din ‘Dear White People’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata