Incendii în Portugalia: peste 1.500 de pompieri mobilizaţi în parcuri naturale

Mai multe incendii întărâtate de vânturi violente înaintau miercuri în trei parcuri naturale din nordul şi din centrul Portugaliei, căzute victime unui număr de aproximativ 30 de focare, relatează AFP.

Potrivit Protecţiei civile, 28 de incendii considerate ‘semnificative’ erau înregistrate la ora 16H00 GMT (19H00 ora României), fiind mobilizaţi peste 1.500 de pompieri pe întregul teritoriu afectat.

Mai multe focare de incendiu, considerate controlate marţi seara, au fost reactivate din cauza vântului. În parcul natural Peneda-Geres (nord-vest), singura zonă clasificată parc naţional din Portugalia, trei incendii au concentrat peste 250 de pompieri, 70 de vehicule şi cinci elicoptere, a indicat Protecţia civilă pe pagina sa de internet.

Potrivit guvernatorului civil de Braga, Fernando Moniz, focul a ars până acum mai mult zone cu mărăciniş, cruţând rezervele forestiere.

Alte două focare au fost declarate miercuri în parcul natural Serra da Estrela (centru), care include reţeaua europeană de rezerve biogenetice, şi în în parcul natural Montesinhos, situat în regiunea Bragança (nord-est). Aproape de Viana do Castelo (nord-vest), un incendiu a provocat întreruperea circulaţiei pe o autostradă, au indicat autorităţile locale.

De la sfârşitul lunii iulie, Portugalia s-a confruntat cu un val de incendii, alimentate de puternice valuri de călduri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata