J.K. Rowling – cea mai influentă scriitoare de la Hollywood, într-un clasament al Hollywood Reporter

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, renumită pentru volumele din seria „Harry Potter”, a fost desemnată recent cel mai influent scriitor de la Hollywood în cadrul unui clasament realizat de revista Hollywood Reporter, scrie starpulse.com.

În realizarea acestui clasament publicația a cuantificat impactul scriitorilor prin ecranizările operei lor, fie pentru marele public, fie pentru televiziune.

La șapte ani de la publicarea primei cărți din seria „Harry Potter”, ‘Deathly Hallows’, se vând anual peste un milion de cărți ale scriitoarei britanice J.K. Rowling. Romanul său ‘The Casual Vacancy’ s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare și va fi adaptat într-o ecranizare comună HBO și BBC, potrivit writerswrite.com.

Pe locul secund îl regăsim pe cunoscutul scriitor Stephen King, ale cărui opere sunt constant adaptate pentru micul ecran și în proiecte cinematografice de succes. „Under the Dome,” „Haven,” „Shawshank Redemption,” și „The Shining” sunt doar câteva din operele sale, cel mai recent bestseller al său este ‘Revival’. CBS a reînnoit contractul pentru cel de-al treilea sezon al producției ‘Under the Dome’, care va fi difuzat începând cu vara viitoare.

George R. R. Martin, autorul celebrei serii ‘Game Of Thrones”, a devenit foarte cunoscut în întreaga lume în urma ecranizării de către HBO, a seriei TV cu același nume, având, săptămânal, la nivel mondial peste 18 milioane de telespectatori, fiind cel mai urmărit serial de televiziune de pe mapamond.

Scriitoarea E. L. James, pe numele ei adevărat Erika Leonard, autoarea ‘Fifty Shades of Grey’ și John Greene se regăsesc în top cinci. ‘Fifty Shades of Grey’ va ajunge în cinematografe la 13 februarie 2015.

Nicholas Sparks, Gillian Flynn cu „Gone Girl”, James Patterson, Michael Lewis și Laura Hillenbrand („Unbroken”) completează topul zece. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata