Mark Zuckerberg, cel mai important filantrop din SUA în 2013

15

Mark Zuckerberg, fondatorul şi patronul Facebook, a fost desemnat cel mai important filantrop din Statele Unite ale Americii în 2013 datorită unei donaţii de aproape 1 miliard de dolari către o organizaţie non-profit din Silicon Valley, informează marţi AFP.

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, s-au situat pe primul loc în clasamentul anual al celor mai mari donatori din SUA în 2013, clasament stabilit de publicaţia ‘The Chronicle of Philanthropy’. În vârstă de 30 de ani, cei doi sunt cei mai tineri filantropi care s-au aflat vreodată în fruntea acestei liste.

Cuplul a făcut o donaţie sub forma câtorva milioane de acţiuni Facebook, care valorează în prezent peste 992 de milioane de dolari, unei asociaţii californiene care-şi desfăşoară activitatea în domeniul sănătăţii şi al educaţiei.

Cuplul a ocupat anul trecut locul al doilea în acest clasament, după miliardarul şi investitorul american Warren Buffett, care a donat peste 3 miliarde de dolari.

Potrivit The Chronicle of Philanthropy, cei 50 de filantropi din acest clasament au făcut anul trecut donaţii ce depăşesc 7,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decât în 2012. Cele mai mari donaţi au fost direcţionate către colegii, fundaţii şi spitale, acestea fiind urmate de unităţi de cercetări medicale, organizaţii artistice şi grupuri umanitare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata