Katinka Hosszu şi Chad Le Clos, cei mai buni înotători ai anului

17

Sportiva maghiară Katinka Hosszu și sud-africanul Chad Le Clos au fost desemnați cei mai buni înotători ai anului, în cadrul festivității ”Noaptea Stelelor”, organizată de Federația Internațională de Natație (FINA), luni seara, la Doha, unde debutează, miercuri, Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri).

Katinka Hosszu a câștigat în Cupa Mondială 2014, cu un total de 68 de medalii, stabilind și cinci recordul mondiale pe distanța de 25 metri, adunând și șase medalii la Campionatele Europene.

Chad Le Clos, victorios în Cupa Mondială, unde a totalizat 27 de medalii de aur, a devenit campion la 100 m și 200 m fluture în cadrul Jocurilor Commonwealth.

La sărituri au fost premiați chinezii Cao Yuan (masculin) și Liu Huixia (feminin), în timp ce la săriturile de la mare înălțime laureații au fost columbianul Orlando Duque și americanca Rachelle Simpson.

Chinezoaica Huang Xuechen a fost cea mai bună în 2014 la înot sincron, brazilienii Allan do Carmo și Ana Marcela Cunha au fost laureații categoriei ape libere, iar cei mai buni poloiști ai anului au fost desemnați sârbul Filip Filipovic și americanca Maggie Steffens. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata