Liderul Gărzii Ungare, Mikola Bela, declarat definitiv indezirabil pe teritoriul României

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Mikola Bela, lider al organizației Noua Gardă Ungară, este indezirabil și nu va mai putea intra pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani.

Instanța supremă i-a respins marți recursul lui Mikola Bela și a menținut decizia Curții de Apel București din 20 martie, prin care acesta a fost declarat indezirabil pe teritoriul României.

Pe 18 martie, Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an, respectiv Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, și Mikola Bela, membru al organizației Noua Gardă ungară.

„Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activități de natură naționalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice și a securității naționale a României”, susținea MAI.

De asemenea, autoritățile române aveau în vedere și alte persoane care desfășoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acțiuni care contravin normelor comunitare și legislației naționale.

După ce Curtea de Apel l-a declarat indezirabil, Mikola Bela a fost ridicat de polițiști de la domiciliul său din Târgu Mureș și condus la granița cu Ungaria.

SRI anunța în luna martie că a stabilit „cu certitudine” că cetățeanul ungar Mikola Bela a avut pe teritoriul României activități contrare securității naționale începând cu anul 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata