Lionel Richie – personalitatea anului la Premiile Grammy 2016

Cântărețul american Lionel Richie va fi personalitatea anului la viitoarea gală Grammy Awards, cele mai prestigioase premii ale industriei muzicale americane care vor fi decernate în februarie 2016, la Los Angeles, relatează AFP.

„Lionel Richie va fi desemnat personalitatea anului în 13 februarie, cu două zile înainte de cea de-a 58-a ceremonie a Premiilor Grammy”, a informat marți organizația care decernează aceste premii — The National Academy of Recording Arts & Sciences (NARAS).

Încasările acestei gale, în cadrul căreia va cânta Pharrell Williams, vor fi donate asociației Musicares, care ajută muzicienii aflați în dificultate.

„Este un privilegiu să-l recompensăm pe Lionel, al cărui talent muzical și acțiuni de filantropie au ajuns la milioane de oameni din întreaga lume”, a declarat Neil Portnow, directorul NARAS.

Lionel Richie, 66 de ani, a declarat că este vorba de cea „mai mare onoare a industriei muzicale” pentru că demonstrează că o carieră muzicală poate rezista trecerii timpului.

Artistul, ale cărui hituri precum ‘All night long’ sau ‘Dancing on the ceiling’ sunt un amestec de R&B și funk, este și autorul unor balade celebre ca ‘Hello’. El îi succede lui Bob Dylan, recompensat anul acesta ca personalitate a anului.

Alți artiști care au primit această distincție sunt Barbra Streisand și Paul McCartney. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata