MAE: Există riscul ca apa Mării Negre pe litoralul bulgăresc să fie infectată cu virusul hepatic A

16

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre că există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Potrivit informațiilor publicate de specialiștii bulgari în hepatologie, cauza o reprezintă inundațiile provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna și unele stațiuni bulgărești la Marea Neagră, informează MAE.

Inspecția Regională de Sănătate Varna a comunicat joi că urmare unor analize ale apei de mare din zona ‘Plaja ofițerilor — Varna’ s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică „Escherichia coli” și ‘enterococi intestinali”.

Specialiștii le recomandă turiștilor să nu consume midii crude, să utilizeze dușul după băile în mare, să respecte cu strictețe regulile igienico-sanitare și, pentru siguranță, cei care își petrec vacanța pe litoralul bulgăresc în acest an să se vaccineze împotriva hepatitei A.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică atât a site-urilor de specialitate, cât și a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie — Alerte de călătorie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata