Ministrul german al muncii: Imigranţii ori se integrează, ori riscă tăierea ajutoarelor sociale

25

Imigranţii din Germania trebuie să se integreze în societate, în caz contra riscând tăierea ajutoarele sociale, a atras luni atenţia ministrul german al muncii, Andrea Nahles, într-un mesaj care ar putea semnala o înăsprire a răspunsului guvernului condus de cancelarul Angela Merkel la criza refugiaţilor, relatează DPA.

„Toţi cei care vin aici căutând protecţie şi dorind să înceapă o nouă viaţă trebuie să respecte regulile şi valorile noastre”, a scris ministrul muncii într-un editorial apărut în ediţia de luni a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Guvernul „va tăia ajutoarele celor care lasă de înţeles că nu vor să se integreze”, a scris Andrea Nahles.

Ministrul a mai precizat că învăţarea limbii germane este un factor-cheie în eforturile imigranţilor şi refugiaţilor de a se integra în societate, alături de muncă şi de abilitatea de a trăi independent, fără sprijinul reprezentat de ajutoarele sociale.

Peste un milion de solicitanţi de azil au ajuns în Germania anul trecut, punând sub presiune sistemul de primire şi resursele autorităţilor regionale.

Totuşi, Andrea Nahles a mai subliniat că atenţia nu trebuie să se concentreze doar pe nou-veniţi, susţinând că peste un milion de persoane nu au loc de muncă de mult timp în Germania şi merită de asemenea ajutoare sociale.

Politica uşilor deschise a cancelarului Merkel privind imigranţii şi refugiaţii a fost supusă recent unei presiuni enorme, în contextul în care propria sa coaliţie cere limitarea numărului de sosiri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata