Mr. Bean va deveni comisarul Maigret

Actorul britanic Rowan Atkinson, cunoscut în întreaga lume pentru personajul Mr. Bean, îl va întruchipa pe celebrul comisar Maigret într-o nouă adaptare pentru televiziune după scrierile lui Georges Simenon, anunță vineri ziarul belgian ‘Le Soir’.

Filmul va avea două episoade de câte 120 de minute, iar canalul de televiziune britanic ITV va începe realizarea lui în a doua parte a anului în curs.

‘Am devorat cărțile cu Maigret timp de mai mulți ani și sunt cu adevărat nerăbdător să joc un personaj atât de intrigant, care efectua anchete în Paris într-o perioadă fascinantă din istoria sa’, a declarat Rowan Atkinson.

Pe de altă parte, și fiul lui Georges Simenon, John, și-a exprimat satisfacția pentru distribuirea artistului britanic în acest rol. ‘Nu mă îndoiesc câtuși de puțin că tatăl meu, la fel ca și mine, — a spus el — ar fi aprobat alegerea lui Rowan pentru distribuția filmului, și că ar fi fost foarte interesat să-l vadă încarnând cea mai celebră creație a sa’.

Comisarul Maigret este eroul principal din câteva zeci de romane polițiste ale regretatului scriitor belgian. De vârstă medie, calm și plin de subtilitate, el poartă mereu pălărie și pardesiu și nu se dezlipește de pipa sa. Nenumărați actori apreciați ‘au intrat în pielea ‘ acestui comisar de poliție, Jean Gabin, Charles Laughton, Michel Simon sau Richard Harris fiind doar câțiva dintr-o cuprinzătoare listă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata