O plăcintă imensă cu umplutură tradiţională de iarnă va fi coaptă şi va putea fi degustată de Crăciunul pe stil vechi la Moscova

0

O plăcintă imensă va fi coaptă joi, 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi, și va putea fi degustată de vizitatorii festivalului „Călătorie spre Crăciun” organizat în Piața Manej din Moscova.

„În 7 ianuarie, ziua de Crăciun, fiecare vizitator al festivalului ‘Călătorie spre Crăciun’ din Piața Manej poate gusta o bucată din această plăcintă uriașă cu umplutură tradițională de iarnă — mere și cireșe. Degustarea gratuită va începe la ora (locală) 14.00” — conform unui comunicat al comitetului de organizare a festivalului, citat de site-ul riamo.ru.

Pentru această plăcintă de 3,5 pe 2,5 metri este nevoie de 50 de kilograme de făină și 30 de ouă. Plăcinta va fi decorată cu figurine din aluat: iepurași, veverițe și ace de pin. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de sunetul clopotelor și al colindelor.

Festivalul „Călătorie spre Crăciun” se desfășoară între 18 decembrie 2015 și 17 ianuarie 2016.

În perioada 2-10 ianuarie, peste 80 de muzee și săli de expoziție din capitala rusă vor putea fi vizitate gratuit, potrivit site-ului Departamentului de Cultură din Moscova.

Târguri de sărbătoare cu ocazia Crăciunului pe rit vechi sunt deschise în fiecare zonă metropolitană a Moscovei, unde vizitatorilor li se oferă obiecte unice de artă, spectacole de stradă și concerte, cursuri de gătit și ornat, degustări și suveniruri neobișnuite.

Crăciunul ortodox pe stil vechi este celebrat pe 7 ianuarie, la două săptămâni după cel sărbătorit de catolici, protestanți și unele biserici ortodoxe care se conformează calendarului gregorian respectat în Occident. Biserica ortodoxă rusă, cea mai mare dintre bisericile ortodoxe orientale, numără aproximativ 150 de milioane de credincioși în lumea întreagă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata