Obama dansând pe birou la televiziunea israeliană?

Dimineaţa la prima oră. Dormitorul din Casa Albă: Michelle se trezeşte prost dispusă. Nu este nimic de urmărit în grila de programe la televizor. I se adresează soţului pe ton batjocoritor, privind puterile sale supranaturale: ‘Dacă tot vrei să schimbi lumea, ar trebui să începi cu programele de la televizor.

Obama îi răspunde pe acelaşi ton, spunându-i printre dinţi: ‘Ştii ceva dragă… YES I Can”. Aşa începe un original spot publicitar din Israel. Companiei israeliene de televiziune prin satelit YES îi place să investească în creativitate şi resurse pentru a-şi promova noile programe şi seriale, lucru ştiut. Săptămâna aceasta a demonstrat-o din nou.

Dacă în ultimele sezoane, ofertele sale au fost prezentate umoristic de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinajad (cu proclamaţii apocaliptice privind aspiraţiile sale nucleare) sau de evreii ultraortodocşi evrei din New York (cu avertizări privind Sodoma şi Gomora dacă se impune sistemul HD), a venit acum rândul celui mai puternic cuplu al planetei… Să ne ierte Brad Pitt şi mai ales Angelina Jolie, notează ziarul El Mundo.

Anunţul creat şi filmat de agenţia de public itate McCann Erickson în Israel îl prezintă pe Obama foarte ‘macho’ care nu se dă în lături să-l sfideze pe Osama Ben Laden ori să danseze pe biroul său din Casa Albă. O mare parte a succesului acestui clip se datorează folosirii unor dubluri foarte asemănătoare.
“Filmarea a avut loc în România, mai concret la Palatul de vară al lui Ceauşescu (Snagov). În afară de dubluri au fost folos iţi bucătari, asistenţi, body- garzi, în total aproximativ 100 de actori. S-a filmat într-o singură zi, dar cel mai greu a fost să găsim dubluri cât mai apropiate ale soţilor Obama.

Pe lângă asemănarea foarte mare trebuiau să aibă carismă să ştie să cânte şi să danseze. L-am găsit pe Jose, un fost şofer de camion care este deja folosit ca dublură profesionistă a lui Obama în SUA. Iar rolul lui Michelle l-a jucat o femeie necunoscută care a fost o adevărată revelaţie’, spune Eldad Weinberg, unul din responsabilii echipei de creaţie ai agenţiei de publicitate.

“Soţia mea vrea mai multe vedete şi dramă. Multă acţiune şi divertisment. Deci ne vedem mai târziu Osama. Nu mă aşteptaţi, talibanilor…’, aşa îşi începe ziua de lucru Obama a cărui singură misiune pare noul sezon al postului de televiziune. În timpul amuzantului spot publicitar, creatorii profită că numele agenţiei face parte din celebrul slogan: YES WE CAN.
Purtătorul de cuvânt al agenţiei de publicitate McCann Erickson, Sharon Ben David, explică motivele alegerii acestui protagonist: ‘Există două motive. Pe de-o parte, Obama este simbolul unei mari schimbări, al reînnoirii şi al faptul că totul este posibil. Şi pe de alta, nu putem trece cu vederea acest slogan al lui atât de cunoscut şi de semnificativ’.

“Am început să difuzăm spoturile la începutul săptămânii şi am primit până acum reacţii foarte bune. Nu cred că Obama o să fie supărat când o s-l vadă’, a declarat şi purtătorul de cuvânt al companiei YES. Din păcate pentru ei, această ultimă reclamă a agenţiei de public itate este cea mai mică dintre preocupările sale.
S-ar putea totuşi ca trimisul său special în zonă, George Mitchell, aflat în vizită la Ierusalim să aibă ocazia să-şi vadă şeful sărind într-un picior de bucurie, în ritmul schimbării… fie şi într-un spot public itar. Dar există întotdeauna un început.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata