Organizaţia PETA cere eliberarea caracatiţei Paul ca recompensă pentru prezicerile corecte din CM-2010

Reprezentanţii organizaţiei ecologiste PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au cerut eliberarea caracatiţei Paul, care a prezis întotdeauna corect rezultatele Naţionalei germane din Campionatul Mondial de Fotbal 2010.

Caracatiţa Paul se află în prezent în oceanariul din oraşul german Oberhausen. La sfârşitul lunii iunie ea a prezis victoria Naţionalei germane în sferturile de finală cu echipa Argentinei, meciul dintre cele două echipe fiind programat astăzi, 3 iulie în Cape Town.
Potrivit unui ritual bine stabilit, pe fundul bazinului caracatiţei au fost instalate două cutii cu mâncare în culorile celor două selecţionate, iar Paul s-a îndreptat direct către cea vopsită în negru, roşu şi auriu, ignorând-o pe cea a sud-americanilor, în culorile alb şi bleu.

‘Organizaţia PETA cere libertate pentru Paul, pentru ca nu doar suporterii Naţionalei germane să poată sărbători sâmbătă victoria, ci şi Paul’, se spune în declaraţia organizaţiei. Ecologiştii propun ca mica creatură marină să fie eliberată în rezervaţia naturală de lângă coasta sudică a Franţei, unde pescuitul este interzis.
Cu toate acestea, administraţia oceanariului din Oberhausen consideră neinspirată propunerea eliberării caracatiţei Paul, deoarece acesta a fost născută în captivitate şi s-a obişnuit să primească mâncare, iar în condiţii naturale nu va putea supravieţui.

Oracolul cu opt tentacule a fost până acum fără greşeală în predicţiile sale. Paul a prevăzut victoriile echipei lui Joachim Loew în faţa Australiei şi Ghanei, precum şi înfrângerea în faţa Serbiei. Deşi este născută în Marea Britanie, caracatiţa nu a avut nicio ezitare atunci când a anunţat înfrângerea Angliei în faţa Nationalmannschaft, duminică, în optimile de finală ale CM 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata