Papa Francis încheie turul epic al Irakului, unde a predicat pacea

5

Papa Francis și-a încheiat luni turul istoric în Irak, plecând cu avionul de la Bagdad după ce a vizitat orașele devastate de conflicte, s-a întâlnit cu liderii musulmani și creștini și a predicat pacea și coexistența în timpul războiului.

Francis a făcut cu mâna pentru ultima dată înainte de a urca într-un avion care arborează steagurile Vaticanului și Irakului de la ferestrele cabinei sale. Președintele Barham Salih l-a însoțit pe pontiful în vârstă de 84 de ani pe un covor roșu până la zbor.
În timpul călătoriei lui Francis, prima vizită papală în Irak, el a făcut un tur în patru orașe, inclusiv Mosul, fostul bastion al Statului Islamic, unde încă zone întinse se află în ruine, spunându-le irakienilor că „pacea este mai puternică decât războiul”.

El a spus că Irakul va „rămâne mereu cu mine, în inima mea”.

Pontiful, care a umblat șchiopătat în timpul unor părți ale turneului frenetic, a făcut, de asemenea, o premieră istorică la întâlnirea cu marele ayatolah al-Sistani din Irak, cel mai înalt cleric musulman șiit din Irak.

Irakienii l-au întâmpinat pe Papa și au spus că este o șansă pentru lume să-și vadă națiunea permanent lovită de criză într-o nouă lumină.

Irakul suferă de o gestionare necorespunzătoare cronică și de corupție și un nivel constant de violență legat adesea de rivalitatea regiunii SUA-Iran la 18 ani după invadarea Statelor Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata