Parcurile Disney vor fi redeschise, dar noile reguli vor fi resimțite de vizitatori

Disney a anunțat planurile de a redeschide cele două parcuri tematice din California luna viitoare – dar noile reguli înseamnă că vizitatorii vor simți în continuare impactul pandemiei.

Firma va limita prezența, va necesita purtarea de măști pentru cei cu vârsta de peste doi ani și va avea instrumente de măsurare a temperaturii în unele locații.

Și un grup comercial din industrie a sfătuit împotriva activităților potențial riscante – cum ar fi țipatul la plimbări.

Parcurile din California sunt închise de mai bine de un an.

Oficialii statului au ridicat restricțiile la începutul acestei luni, invocând cazurile de coronavirus în scădere, deși au menținut anumite limite, inclusiv limitarea participării la o capacitate de 15% și interzicerea vizitatorilor din afara statului.

Asociația Atracții și Parcuri din California, care a presat ca parcurile să poată fi redeschise, a declarat că membrii vor putea îndeplini standardele de sănătate și siguranță, inclusiv îndrumări împotriva activităților precum strigătele și cântatul, prin modificarea locurilor pe plimbări, încurajarea purtării măștilor și alte măsuri.
Disney a deschis deja proprietăți în alte locații, precum Florida și Beijing, cu capacitate redusă. Parcurile sale din Paris și Hong Kong Kong s-au redeschis, pentru a fi închise din nou.

Dar în California, parcurile sale au rămas închise – în parte din cauza dezacordurilor cu sindicatele cu privire la măsurile de siguranță pentru personal, un litigiu pe care cele două părți l-au soluționat în toamna anului trecut.
Închiderile, care au dus la mii de reduceri de locuri de muncă, au lovit puternic firma. În ultimele trei luni ale anului 2020, veniturile parcurilor au fost aproximativ jumătate din cele din 2019.

Însă Disney a spus că este încurajată de semne ale cererii subiacente și a reușit să fie profitabilă, chiar și cu o capacitate limitată, în parcurile deschise.

Înainte de pandemie, parcurile Disney, liniile de croazieră și alte unități de experiență reprezentau mai mult de 35% din veniturile anuale ale companiei, care include și companii de filme, televiziune și streaming online.

Disney a declarat că redeschiderea în California va însemna revenirea a aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

„Deși poate fi un pic diferit de ultima dată când l-ați vizitat, împreună putem găsi noi modalități de a crea împreună momente magice – și amintiri de păstrat pentru totdeauna”, a declarat compania potențialilor vizitatori pe site-ul său web.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata