Pentru a 90-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a s-au vândut 25.000 de bilete în trei ore

Cele circa 25.000 de bilete aflate la dispoziția publicului pentru a asista la manifestările organizate cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a reginei Elisabeta a II-a din luna mai a anului viitor s-au vândut marți în mai puțin de trei ore. Biletele au costat între 55 și 195 de lire sterline (70-276 de euro), iar sumele încasate vor fi destinate unor organizații caritative, a precizat Palatul Buckingham, preluat de AFP.

Cumpărătorii lor vor putea asista la evenimentele organizate de ziua reginei, printre care parada a circa 900 de cai și spectacole cu dansatori, muzicieni și actori din lumea întreagă, în cadrul celor patru seri (12-15 mai) de la Castelul Windsor, reședința de weekend a reginei, situată la aproximativ 40 de kilometri de Londra.

În fiecare seară vor participa la spectacole membri ai familiei regale, iar regina va asista la seara finală, transmisă în direct la TV. La această manifestare s-au terminat prima oară biletele.

Născută în 21 aprilie 1926, Elisabeta a II-a obișnuiește să își sărbătorească aniversarea în doi timpi: privat în ziua de naștere și în cadrul unei ceremonii oficiale într-o sâmbătă din luna iunie. Anul viitor vor exista prin urmare trei momente, cu cel de la castelul Windsor.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 6 februarie 1952, la 25 de ani, și a depășit în 9 septembrie recordul de longevitate în fruntea Regatului Unit al stră-străbunicii sale, regina Victoria, care a fost la putere 63 de ani, șapte luni și două zile, între 1837 și 1901, amintește AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata