Poliţia britanică a publicat un clip pentru a avertiza femeile la ce pericole se expun dacă se alătură jihadiştilor

Cel puțin 56 de britanice au călătorit în Siria în anul 2015, a anunțat marți poliția londoneză, care a prezentat un clip video prin care încearcă să descurajeze femeile britanice să meargă în această țară unde ele s-ar putea alătura jihadiștilor, transmite agenția EFE.

La prezentarea acestui clip, în care trei refugiate siriene descriu penuriile pe care oamenii trebuie să le suporte în zonele afectate de război, o reprezentantă a poliției, Hellen Ball, a subliniat că multe femei nu sunt conștiente de riscurile pe care și le asumă plecând în Siria. Ea a atras atenția că există foarte multe fete și femei tinere, dar și familii, care decid să meargă în Siria, fără să conștientizeze riscurile la care se expun acolo și faptul că probabil niciodată nu se vor mai putea întoarce acasă.

Clipul video evidențiază ‘realitatea dură pe care o trăiesc femeile și copiii într-o țară devastată de război’, iar autoritățile speră că acest filmuleț le va determina pe tinere să reflecteze asupra greșelii enorme pe care ar putea să o facă dacă aleg să plece în Siria.

Anul trecut au existat chiar și familii întregi de britanici care au plecat în Siria inclusiv cu copii mici. Opinia publică din Marea Britanie a fost șocată de cazul a trei eleve cu vârste de numai 15 sau 16 ani, care în luna februarie au plecat în Siria, poliția suspectând că una dintre ele s-a căsătorit cu un combatant al grupării jihadiste Statul Islamic.

Conform estimărilor poliției, circa 700 de britanici s-au deplasat în Siria și Irak pentru a se alătura jihadiștilor, iar circa jumătate dintre ei au reușit să revină în Marea Britanie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Video: theguardian.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata