Poliţia din Salzburg a anihilat o bandă de cerşetori români

O bandă de cerşetori români, care locuiau în corturi instalate sub copaci în oraşul austriac Salzburg, a fost anihilată în noaptea dinspre luni spre marţi de către poliţie, după ce aceştia deveniseră insuportabili pentru locuitori, scrie ziarul austriac Kronen Zeitung.

Viceprimarul Salzburgului, Harry Preuner, declara că vederea unor astfel de oameni – mame cu copii, handicapaţi sau bătrâni – provoacă desigur milă, însă a le da bani nu ar însemna decât să sprijini capi interlopi fără scrupule. Viceprimarul este cel care a ordonat această acţiune contra bandelor de cerşetori, după o întânire dintre consiliul municipal şi poliţie.

Poliţia a găsit mai întâi tabăra ilegală din strada Alpenstrasse lăsată în părăsire, terenul fiind pur şi simplu evacuat şi curăţat. A urmat primul succes, la ora locală 22.30 poliţia oprind cinci români lângă un pod, toţi cu paşapoarte reglementare, dar cunoscuţi poliţiei în urma unor delicte minore.
La orele dimineţii a urmat marea lovitură, în piaţa Suedtirolerplatz fiind descoperiţi 30 de cerşetori, mai ales bărbaţi, gata de împrăştiere. Urmează ca acestora să li se întocmească proces verbal, după ce se va încheia verificarea actelor de identitate.

Deşi poliţia i-a prins pe membrii bandei, nu este aşa de uşor să-i şi pună sub acuzare, dat fiind că, în cazul în care nu au fost prinşi cerşind, nu rămâne decât maxim posibilitatea de a-i acuza de încălcarea legii de înregistrare la autorităţi sau şedere ilegală.
Locuitorii din Salzburg nu sunt chiar încântaţi de astfel de razii iar Preuner propunea drept compromis ca respectivii cerşetori să fie eventual invitaţi la o gustare, dat fiind că acest lucru îi ajută direct. Un lucru este însă clar şi anume că bandele de cerşetori vor avea de acum înainte o viaţă grea la Salzburg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata