Premierul rus Vladimir Putin, supus unui „interogatoriu” de către o vedetă rock

Controversele premierului rus Vladimir Putin cu un cunoscut interpret de muzică rock din Rusia sunt redate de ziarele moscovite de luni. Putin s-a întâlnit, sâmbătă, la Sankt Petersburg, cu participanţii unui eveniment caritabil, literar şi muzical, „Micul prinţ”, el fiind nevoit să asculte multe întrebări incomode, în special din partea liderului formaţiei rock DDT, Iuri Şevciuk.

Iuri Şevciuk i-a spus lui Putin că, înainte de evenimentul caritabil, ar fi fost sunat de un adjunct al acestuia, care l-a rugat să nu mai pună întrebări incomode, relatează Vremea Novostei.
„Scuzaţi, dar pe dumneavostră cum vă cheamă”, l-a întrebat Putin pe celebrul muzician rus, răzbunându-se pentru „adjunct”. Dar Şevciuk nu s-a ofensat, ci i-a adresat şefului executivului rus o serie de întrebări tăioase:
Ce e de făcut astfel ca în Rusia toţi să fie egali în faţa legii? Este posibil patriotismul fără libertatea de exprimare? Nu-l sperie pe premier faptul că ponderea electoratului nemulţumit este în creştere?

„Cum credeţi, se va petrece, aveţi în plan o liberalizare, o democratizare sinceră, onestă a ţării noastre?”, l-a întrebat Şevciuk pe Putin. Discuţia a culminat cu subiectul despre „Marşurile opoziţiei”, la care interpretul afirma că va participa, la Sankt Petersburg. „Există anumite reguli care prevăd că asemenea manifestări sunt reglementate de autorităţile locale.

În afară de acei oameni care participă la un marş există şi alţi oameni, de drepturile cărora nu ar trebui să uităm. Dacă veţi decide să desfăşuraţi marşul în preajma unui spital, unde le veţi crea disconfort copiilor bolnavi, vă va permite cineva din autorităţile locale să-l organizaţi acolo? Şi bine vă vor face că vă vor interzice”, a încercat să argumenteze Vladimir Putin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata