Preţul gazelor naturale în Bulgaria va scădea cu 13% în aprilie şi cu 10% în iulie

Prețul gazelor naturale în Bulgaria va scădea cu aproape 13% în aprilie și din iulie ar putea înregistra un declin de aproximativ 10%, a anunțat luni șeful Bulgargas, Petyo Ivanov, la postul național de radio, transmite BTA.

Dacă prețul țițeiului și cursul de schimb leva/dolar rămân la actualul nivel, o scădere de până la 10% a prețului gazelor naturale este posibilă în trimestrul trei din 2015, a adăugat Ivanov.

Acesta a explicat că în acest moment doar 4% din gazele naturale sunt din Bulgaria, față de un nivel de 16% anterior.

Folosind fondurile proprii, Bulgargas va începe să achiziționeze 280 milioane de metri cubi de gaze naturale de la facilitatea de stocare Chiren, a anunțat șeful companiei. Acesta a adăugat că datoriile termocentralelor față de Bulgargas se ridică la 270 milioane de leva, din care 190 milioane de leva sunt de la termocentrala din Sofia.

Și în România prețurile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici vor scădea, în medie, cu 3,9%, începând cu data de 1 aprilie 2015, a anunțat, vineri, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata