Prințul Harry: Durerea morții Dianei m-a împins către alcool și droguri

Prințul Harry a spus că a abuzat de alcool pentru a amorți durerea morții mamei sale, Diana, în 1997 și a acuzat familia regală britanică că i-a neglijat pe el și soția sa Meghan, în timp ce se gândea la sinucidere.

Harry, acum în vârstă de 36 de ani, a vorbit despre trauma pierderii Dianei într-un accident de mașină din Paris și după aceea trebuind să meargă ca un copil de 12 ani în spatele sicriului mamei sale, în cortegiul ei funerar, sub privirea presei lumii.

„Eram dispus să beau, eram dispus să iau droguri, eram dispus să încerc și să fac lucrurile care mă făceau să mă simt mai puțin rău”, i-a spus Harry lui Oprah Winfrey, într-un serial Apple TV despre sănătatea mintală.

„Am băut probabil cantitatea pe o săptămână într-o zi de vineri sau sâmbătă seara și aș fi rămas beat nu pentru că mă bucuram, ci pentru că încercam să maschez ceva”, a spus el.
Harry a spus că pierderea mamei sale a accentuat temerile cu privire la propria soție Meghan, atunci când ea s-a confruntat cu gânduri suicidare, deși a spus că familia regală britanică le-a neglijat pe amândouă.

„Lucrul care a împiedicat-o să o vadă a fost cât de nedrept ar fi pentru mine după tot ce i s-a întâmplat mamei și să fiu pus acum în situația de a pierde o altă femeie în viața mea, cu un copil înăuntrul ei, al nostru”, a spus el.

„M-am simțit complet neajutorat. Am crezut că familia mea va ajuta, dar fiecare întrebare, cerere, avertisment, oricare ar fi aceasta, a fost întâmpinată cu liniște totală sau neglijare totală”.

Critica publică repetată a lui Harry față de familia regală britanică, condusă de bunica sa de 95 de ani, regina Elisabeta, și de tatăl său de 72 de ani, prințul Charles, a creat o altă criză de relații publice pentru monarhie.
Regina a spus că a fost întristată să afle de experiențele lui Harry și Meghan.

Ea a spus că, deși amintirile ar putea diferi, familia regală ar aborda și problemele legate de rasă care au fost ridicate de cuplu, care a spus că un regal fără nume a făcut un comentariu rasist despre fiul lor, Archie, înainte ca acesta să se nască.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata