Rachetă siriană de apărare aeriană aterizează în apropierea sitului nuclear israelian

O rachetă antiaeriană siriană a explodat în sudul Israelului, la doar 30 km de un sit nuclear secret.

Sirenele de avertizare s-au declanșat înainte de a se auzi o explozie puternică în zona Dimona. Nu au fost raportate răni sau daune.

Armata israeliană a spus că racheta a fost una dintre mai multe care au fost anterior lansate către un avion israelian. Acesta a răspuns atacând mai multe baterii de apărare aeriană în Siria.

Armata siriană a declarat că rachetele israeliene au vizat sit-urile din jurul Damascului.
Majoritatea rachetelor au fost interceptate și doborâte, dar patru soldați sirieni au fost răniți și au existat „unele pagube materiale”, a adăugat aceasta.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare din Marea Britanie, a raportat că rachetele israeliene au lovit o bază de apărare aeriană din orașul Dumayr, la aproximativ 40 km (25 mile) nord-est de Damasc.

Zona se credea a fi locația depozitelor de arme aparținând milițiilor susținute de Iran care luptau alături de armata siriană în războiul civil al țării.
Recent, s-a raportat că apărările aeriene israeliene din jurul Dimona și portul Eilat de la Marea Roșie au fost amplificate în cazul unui posibil atac al forțelor sprijinite de Iran în regiune, inclusiv cele din Siria.

Tensiunile rămân mari între vrăjmași, Iranul acuzând Israelul de un atac de sabotaj asupra fabricii sale de îmbogățire a uraniului Natanz la începutul acestei luni. Israelul nu a spus că se află în spatele incidentului.

Se spune că instalația nucleară din Israel, Dimona, ar fi produs arme nucleare. Israelul nici nu confirmă, nici nu neagă că are arme nucleare în cadrul politicii sale de „ambiguitate”.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata