Românul Iulian Adrian Zambrean a fost desemnat câştigător al unui concurs de fotografie al Comunităţii Madrid

Fotograful român Iulian Adrian Zambrean a fost desemnat câștigător al concursului de fotojurnalism fotoCAM, organizat de guvernul regional al comunității Madrid și care a ajuns la cea de-a șaptea ediție.

„Trăiesc de 8 ani în Spania, iar în ultimii 6 ani am început să lucrez și colaborez cu diferite reviste în calitate de fotograf. Imaginea pe care am trimis-o la concurs, la îndemnul unui prieten, este cea făcută de pe terasa unui restaurant din Madrid, în alb-negru. Am văzut un copil la geam, care părea trist, și afară — o reclamă pe care scria ‘Feel good’. Am simțit că trebuie să surprind contrastul; așa îmi construiesc mereu imaginile”, după cum a explicat  fotograful român.

Fotografia intitulată „La Espera”/Așteptarea a fost recunoscută drept cea mai bună imagine din concursul menționat, premiul fiind dotat cu 12.000 de euro. Alături de românul Iulian Adrian Zambrean a fost desemnat câștigător și fotograful spaniol Alberto R. Roldán, pentru cea mai bună serie fotografică, acest premiu fiind dotat cu 8.000 de euro.

Juriul a fost format din editori de materiale grafice de la diferite medii de presă din Spania, care au ales drept finaliști fotoreporteri de la prestigioase instituții de presă din Spania, precum agenția EFE sau ziarele El Pais și El Mundo.

Guvernul regional al Comunității Madrid a decis în urmă cu șapte ani crearea acestui premiu pentru recunoașterea activității fotoreporterilor din Madrid care oglindesc în fiecare zi, prin munca lor, actualitatea regiunii.

Iulian Adrian Zambrean, care este fotograf freelance și în prezent colaborează mai ales cu o agenție fotografică, a mărturisit că a fost pe deplin copleșit de anunțul câștigării premiului și că de-abia așteaptă ceremonia de premiere care va avea loc la 6 iunie la sediul primăriei Madridului. Alături de fotografia sa, cea câștigătoare, toate cele 26 de fotografii alese drept finaliste vor face parte dintr-o expoziție care va rămâne deschisă până în 22 iunie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata